Будівельні матеріали Луцьк Блок трейд - будівельні матеріали Луцьк

Правила теплоізоляції фасаду

Під час осінньо-зимового періоду неминуче відбуваються втрати теплової енергії, через не утепленні ділянки будинку. Найбільші втрати тепла близько 30-35% відбуваються через зовнішні стіни, тому обов'язково слід подбати про їхню теплоізоляцію.

Чому необхідно утеплювати фасад?

Стіни без ефективної теплоізоляції призводять до великих втрат тепла, і сприяють некомфортному мікроклімату всередині приміщення. Якщо стіна холодна — повітря охолоджується, стає важким та опускається донизу, створюючи ефект протягу. Неізольовані стіни у взаємодії з вологим повітрям сприяють утворенню конденсату, який спричиняє намоканню будматеріалів та утворенню цвілі, що створює небезпеку для здоров’я мешканців будинку. Ефективна та правильна теплоізоляція будинку мінеральною ватою допоможе вирішити ці проблеми. В утепленому будинку значно знижуються шумові навантаження, зберігається сприятливий тепловологий режим, панує атмосфера свіжості. Але для того, щоб теплоізоляція була ефективною протягом тривалого експлуатаційного періоду, обов’язково необхідно дотримуватись ряду простих правил.

Правила утеплення зовнішніх стін в будинку

  • При проведенні робіт по утепленню слід використовувати лише суху мінеральну вату, адже при намоканні вона втрачає більшу частину теплоізоляційних характеристик. Утеплюючи будинок зовні подбайте про захист мінвати. Ідеальна погода для проведення робіт температура +5 — +25С, без вітру.
  • Слід уважно оглянути поверхню стіну і в разі виявлення тріщин, відколів та відшарувань, слід усунути дані недоліки. Поверхня має бути ідеально рівною, без сміття, добре проґрунтованою.

    Грунтовка стіни перед утепленням

  • Мінераловатні плити слід монтувати без щілин, максимально щільно одна до одної та елементів конструкції. В разі утворення зазорів будуть виникати містки холоду, через які збільшуються тепловтрати. Слід чітко дотримуватись технології кріплення утеплювача до стіни. Обов’язково має бути якісний клей, відповідні дюбелі і дотримання технологічних карт.

    Утеплення фасаду мінеральною ватою

  • Захист стін будинку від ґрунтової вологи слід проводити горизонтальною гідроізоляцією з гідроізолу, рубероїду і т.п. Також для відведення дощових опадів має бути обмостка навколо будинку в діапазоні 0.75 -1 метра з невеликим ухилом від будівлі.

    Утеплення фасаду

  • Для вільного виходу дифузійної вологи через конструкцію назовні не можна встановлювати з холодного боку теплоізоляційного шару або на зовнішній поверхні стіни пароізоляційні матеріали. Ще одне правило, паропроникні матеріали зі щільною структурою розташовуються з «теплого» боку конструкції, а з пористою - з «холодної».
  • Змонтований на стіні утеплювач в обов’язковому порядку має бути захищений від впливу атмосферних опадів декоративно-захисним шаром.

Захисний шар для мінвати

Правильно утеплений будинок – запорука тепла та комфортного проживання!

Попередня стаття Наступна стаття
Ми використовуємо cookies-файли та інші сервіси для збору технічних даних користувачів. Це дозволяє забезпечувати працездатність та зручність використання сайту, покращує навігацію. Якщо Ви продовжуєте використовувати сайт, значить даєте згоду на їхній збір. Користувацька угода