Будівельні матеріали Луцьк Блок трейд - будівельні матеріали Луцьк

Клінкерна плитка в інтер’єрі: 10 беззаперечних «так» на її користь

Простора кухня зі стильним білим фартухом чи масивними світильниками у стилі лофт, сучасна спальня, розділена на комфортні зонування, камін, оздоблений кладкою під цеглу. Саме такими найчастіше ми бачимо інтер’єри у модних каталогах чи портфоліо студій. І поки ремонт не стукає в наші двері і гадки не маємо, що може об'єднувати усі ці дизайни. А відповідь проста — клінкер.

На своїх початках цей матеріал асоціювався переважно із будівництвом та зовнішнім оздобленням приміщень. Проте нині – він незамінна частина дизайну кафе, бізнес-центрів, салонів краси і, звичайно, будинків та квартир.

Що таке клінкерна плитка?

Клінкер (не плутати із керамікою) виготовляється із тугоплавкої глини при температурі понад 1000 градусів. Так утворюється дуже щільна та рівномірна структура, що і є запорукою його міцності. Існує думка, що при постукуванні якісна плитка дає характерний дзвін.

Використовується вона для імітації цегляної кладки. І наразі жоден інший матеріал не справляється з цим завданням краще.

 Клінкерна плитка монтаж

Ідеї використання клінкерної плитки в інтер’єрі

Коли ми говоримо «універсальний». Це про клінкер в інтер’єрі. Прекрасно підходить для декорування житлових зон, камінів, печей, робочих поверхонь кухні, сходів. Ба більше, оздоблення стін клінкерною плиткою вирішує сучасні інтер’єрні завдання для кафе та ресторанів.

Кухня

Клінкерна плитка пасує для інтер'єру під різний стиль та задум. Пік популярності клінкеру вдало підхопила мода на кухні у лофт стилі. Дизайнери використовують кладку для всього простору або часткового зонування.

Тим часом, поціновувачам модерну обов’язково сподобається «фартух» з плитки у темних тонах.

  Плитка клінкерна на кухні

Клінкерна плитка для каміна

Кращого застосування годі і шукати. Це, як мінімум, гарно. Максимум - практично і безпечно. Плитка не боїться високих температур та пошкоджень. Дизайнери радять не прив'язуватися до колористики під натуральну цеглу, а впевнено експериментувати з відтінками.

 

Спальна/вітальня

Вибір за вами: зробити акцент на стіні або виділити зону над ліжком. Текстильні шпалери або складні конструкції - це цікаво. Але клінкер сьогодні поза конкуренцією, оскільки з ним просто працювати.

Клінкерна плитка під «цеглу» знайшла своє застосування для обробки арок, балконних ніш, міжкімнатних проходів. «Стильно, зручно, багатофункціонально» - стверджують дизайнери. І тут важко не погодитися.

Переваги використання клінкеру в інтер'єрі

Можна вічно дивитися на три речі і стільки ж часу розповідати про переваги обробки стін клінкерною плиткою. Цим пояснюється її популярність.

Переваги клінкерної плитки:

  • Стійка до вологи і перепадів температур.
  • Негорюча. При впливі полум'я не виробляє токсичних речовин.
  • Екологічна. Виготовляється з натуральної глини, не виділяє шкідливих речовин.
  • Легка в догляді, стійка до забруднень.
  • Універсальна. Завдяки різноманіттю фактур і кольорів може використовуватися для будь-яких інтер'єрів і поверхонь. Має тривалий термін служби.
  • Практична. Підходить для кладки на будь-яку поверхню (бетон, гіпсокартон, метал).
  • Зносостійка. Не стирається, не згинається, міцна, стійка до механічних пошкоджень.
  • Має різноманіття фактур і кольорів.
  • Простота в монтажі.

Клінкерна плитка - універсальний матеріал, за допомогою якого вирішуються непрості дизайнерські завдання. Матеріал, який здатний зробити революцію, якщо не в світі дизайну, то в вашому уявленні про сучасний ремонт.

Попередня стаття Наступна стаття
Ми використовуємо cookies-файли та інші сервіси для збору технічних даних користувачів. Це дозволяє забезпечувати працездатність та зручність використання сайту, покращує навігацію. Якщо Ви продовжуєте використовувати сайт, значить даєте згоду на їхній збір. Користувацька угода