Будівельні матеріали Луцьк Блок трейд - будівельні матеріали Луцьк

Розміри керамоблоків, розхід матеріалу на кв.м.кладки

Керамічний блок – це високотехнологічний сучасний будматеріал, виготовлений способом формування та випалу тугоплавкої глини. Особливістю виробництва штучного керамічного каменю є добавляння в глиняну масу дерев’яної тирси. В процесі випалу під дією високих температур тирса згорає, утворюючи всередині блоку пори та пустоти, які можуть сягати до 50% об’єму. Завдяки цій особливості цегляний блок легкий та має низьку теплопровідність. Через що його ще називають поризованою теплою керамікою.

Теплі керамічні блоки користуються все більшим попитом в житловому та комерційному будівництві для спорудження малоповерхових та багатоповерхових ( до 9 поверхів) будівель. Великоформатний керамічний блок можна використовувати для зведення несучих стін монтажу міжкімнатних перегородок облицювання монолітних поясів.

Для того щоб розрахувати товщину стін та необхідну кількість блоків необхідно знати його точні розміри, та розхід матеріалу на квадратний метр кладки.

Які  бувають розміри керамоблоків?

Розміри поризованого керамоблоку згідно ДСТУ

Основні вимоги до експлуатаційних характеристик та яким має бути розмір керамічних блоків прописано у "ДСТУ Б В.2.7-61-97 Цегла та камені керамічні рядові лицьові. Технічні умови."

Згідно його умов крупноформатний керамічний камінь може мати допустиме значення відхилу по габаритах:

  • Довжина ±10
  • Ширина ±5
  • Товщина ±4

В наступних таблицях наведемо розміри керамічних блоків найбільш популярних виробників серед клієнтів СТАРТІ

Розміри керамічних блоків Porotherm

Керамоблок Porotherm – європейський будматеріал найвищої якості від всесвітньо відомого концерну Winerberger.

Розміри керамічних блоків Porotherm

Розміри керамоблоків КЕРАТЕРМ

КЕРАТЕРМ керамічні блоки - якісна українська продукція Кузьмінецького Цегельного Заводу, яка не поступається європейським аналогам.

Розміри керамічних блоків Кератерм

Розміри керамічних блоків Leier

Керамоблоки LEIER виготовлені виготовлені на заводах Словаччини ідеальне поєднання традицій та інновацій у виробництві поризованої  теплої кераміки.

Розміри керамічних блоків Leier

Товщина керамічного блоку

Товщина керамічного блоку може змінюватись в залежності від конкретного типу керамічного блоку, призначення стіни та будівельних вимог. Зазвичай товщина керамічних блоків для зовнішніх стінок становить від 200 мм до 400 мм. Ось кілька прикладів типів керамічних блоків та їх товщини:

  1. Керамічний повнотілий блок: Зазвичай має товщину близько 250 мм.
  2. Керамічний напівповнотілий блок: Може мати товщину близько 120–200 мм.
  3. Керамічний перфорований блок: Товщина може коливатися від 250 мм до 400 мм.
  4. Керамічний поризований блок: Товщина може бути різною залежно від конкретного виду поризованого блоку, але зазвичай знаходиться в межах від 200 мм до 300 мм.

Точні розміри та керамоблоки характеристики можуть різнитися залежно від виробника та регіональних стандартів. При проектуванні та будівництві рекомендується звертатися до технічних характеристик та рекомендацій виробника конкретного типу керамічного блоку, який ви збираєтесь використати.

Стінові керамічні блоки від виробника в широкому асортименті доступні в нашому інтернет-магазині Старті. Ми є офіційними представниками марок Porotherm, LEIER, Кератерм, тому пропонуємо найвигідніші ціни.

Попередня стаття Наступна стаття
Ми використовуємо cookies-файли та інші сервіси для збору технічних даних користувачів. Це дозволяє забезпечувати працездатність та зручність використання сайту, покращує навігацію. Якщо Ви продовжуєте використовувати сайт, значить даєте згоду на їхній збір. Користувацька угода