Будівельні матеріали Луцьк Блок трейд - будівельні матеріали Луцьк

Супердифузійна мембрана дахова— Сучасна високоефективна гідроізоляція покрівлі

Покрівельні мембрани (супердифузійна мембрана) є одними з ключових компонентів у системі теплоізоляції покрівлі. Найпоширеніша структура багатошарого влаштування покрівлі містить наступні елементи:

  • Решітка, контробрешітка;
  • Пароізоляція, гідроізоляція (покрівельні  плівки);
  • Утеплювач у вигляді мінеральної вати на основі базальтового або скловолокна;
  • Покрівельного покриття (керамічної, бітумної, композитної черепиці, металочерепиці, профнастилу).

Мембрана під металочерепицю

 

Роль супердифузійної мембрани для покрівельного покриття

Важливо враховувати, що навіть невелике намокання мінеральної вати може значно погіршити її теплоізоляційні властивості. Тому необхідно запобігати контакту теплоізоляції з випарами вологи. Причина появи вологи:

  • випари, які утворюються всередині приміщення;
  • волога від атмосферних опадів;
  • конденсат на черепиці, профнастилі;
  • волога, яка утворюється у волокнах мінвати внаслідок різких температурних перепадів.

Для захисту мінвати використовують підпокрівельні плівки: гідробар’єр та паровий бар’єр.

  1. Паро бар’єр монтується під мінеральну вату. Його функція — захист від випарів вологи, що йдуть з середини приміщення та утворення.
  2. Гідробар’єр монтується над теплоізоляцією та ізолює її від попадань атмосферної води, пилу та ін.

Супердифузійна мембрана являє собою сучасний гідробар'єр з високою фізико-механічною стійкістю. Неткана армована багатошарова плівка з поліпропілену дуже міцна, водонепроникна, але водночас має високу здатність пропускати пари вологи. Застосовується в якості гідро та вітрозахисного шару для підпокрівельного простору в утеплених та неутеплених похилих дахах.

Супердифузійна мембрана


На що звернути увагу при виборі супердифузійної мембрани?

  • Міцність покрівельної мембрани напряму залежить від її щільності (граматури). Чим щільніша мембрана покрівельна, тим стійкіша вона до механічних пошкоджень, яких вона може зазнати під час монтажу контробрешітки та черепиці. Крім того, покрівельна плівка часто лишається відкритою протягом тривалого часу до остаточного вкладання покрівельного матеріалу і зазнає впливу сильних поривів вітру, дощу, граду та ін. Тому рекомендовано обирати міцні супердифузійні мембрани щільністю від 115 г/кв.м до 215 5 г/кв.м, в залежності від потреб. Зокрема рекомендована щільність мембран для наступних видів черепиці:
  1. Бітумна — 110 г/кв.м
  2. Металочерепиця — 115-125 г/кв.м
  3. Композитна — 140 г/ кв.м
  4. Керамічна черепиця — 170 г/ кв.м
  • Міцність на розрив — цей показник слід розглядати у двох напрямках: вздовж (рекомендовані показники від 100 H/5 см) та поперек (рекомендовані показники від 180 H/5 см).
  • Водонепроникність. Основна ціль використання покрівельних мембран в покрівельному пирозі захист утеплювача від попадання вологи. Тому якісна високодифузійна мембрана повинна бути водонепроникною.
  • Паропроникність — здатність пропускати через себе випари вологи Для маркування показника паропроникності покрівельної плівки можуть використовуватись наступні параметри. Коефіцієнт дифузійного опору SD, який показує еквівалент товщини повітря. Коефіцієнт Q скільки грам випарів вологи може провести непроникна покрівельна супердифузійна мембрана на 1 кв.м за 24 години. Чим вищі показники паропроникності мембрани, тим швидше висохне зволожений утеплювач. Супердифузійні мембрани мають високий показник паропроникності, що перевищує 1000 г/кв.м.
  • Стійкість до УФ-випромінювання і роль УФ-стабілізаторів в підтримці технічних характеристик мембрани. Це надзвичайно важливо, адже часто буває, що плівка лишається відкритою протягом довгого періоду часу, поки не буде здійснений монтаж покрівельного матеріалу. Супердифузійні плівки стабільні до 3 місяців.
  • Стійкість до перепаду температур. Високий показник стійкості до низьких та високих температурних показників значно подовжує експлуатаційний строк без погіршення технічних показників мембрани.

 Вибравши якісну покрівельну мембрану з високими технічними характеристиками Ви забезпечите якісну гідроізоляцію даху.

Попередня стаття Наступна стаття
Ми використовуємо cookies-файли та інші сервіси для збору технічних даних користувачів. Це дозволяє забезпечувати працездатність та зручність використання сайту, покращує навігацію. Якщо Ви продовжуєте використовувати сайт, значить даєте згоду на їхній збір. Користувацька угода